ΑΙΓΙΝΑ
ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ, ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ & ΙΣΤΟΡΙΚΗ
ΑΙΓΙΝΑ
ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ
ΑΙΓΙΝΑ
ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΦΑΙΑΣ
ΑΙΓΙΝΑ
ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΑΙΓΙΝΑ
ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ
ΑΙΓΙΝΑ
ΠΕΡΔΙΚΑ
ΑΙΓΙΝΑ
ΣΟΥΒΑΛΑ
ΑΙΓΙΝΑ
ΡΟΜΑΝΤΙΚΕΣ ΒΟΛΤΕΣ ΜΕ ΑΜΑΞΕΣ

 

Η Αίγινα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του Αργοσαρωνικού, μετά την Σαλαμίνα και έχει έκταση 85 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Απέχει 16 ναυτικά μίλια από τον Πειραιά. Το μήκος των ακτών είναι 57 χλμ. Έχει έκταση περίπου 83 τ. χλμ. και πληθυσμό περίπου 17.000 κατοίκους. 

Το μεγαλύτερο μέρος του νησιού έχει ηφαιστειακή προέλευση. Αυτό παρατηρείται στο κεντρικό και νότιο τμήμα του νησιού, που αποτελείται από πετρωμένη λάβα.

Η Αίγινα αποτελείται από χαμηλούς λόφους, πολλοί από τους οποίους καλύπτονται από πευκοδάση. Το υψηλότερο όρος της είναι το βουνό Όρος, με υψόμετρο 532 μέτρα, το οποίο δεν έχει σπουδαία βλάστηση, εκτός από θάμνους και άλλα χαμηλά φυτά. 

Νότια και ανατολικά το Όρος σχηματίζει απόκρυμνες βραχώδεις ακτές, αφήνοντας μόνο μικρούς κόλπους με εξαίρεση τον μεγάλο κόλπο της Αγίας Μαρίνας. Οι υπόλοιπες ακτές είναι ομαλές, με μικρούς ή μεγάλους κόλπους. 

Δυτικά και βορειοδυτικά υπάρχουν οι επίπεδες κατοικημένες περιοχές της Αίγινας, με το μεγάλο κόλπο του Μαραθώνα και το λιμάνι της πόλης της Αίγινας. Στη περιοχή αυτή παράγονται τα περισσότερα φυστίκια και σταφύλια. Υπάρχουν ελιές, συκιές και αμυγδαλιές.

Βόρεια υπάρχει η στενή κοιλάδα του Μεσαγρού, που ξεχωρίζει το βουνό από τα χαμηλά υψώματα που επεκτείνονται παράλληλα με τη βόρεια ακτή.

Η βλάστηση του νησιού αποτελείται από πουρνάρια, αγριελιές, φιλίκια, ράμνους, αγριοκυπαρίσσια και φρύγανα.

Η πανίδα του νησιού αποτελείται από λαγούς, αλεπούδες, ασβούς και διάφορα πουλιά.

Το κλίμα του νησιού είναι ξηρό και υγιεινό, γλυκό τον χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι.